Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Koszorúzás az Olimpia Világnapján

Archivum szakosztály 2011-06-24 Megtekintések száma: 2953

Számos ötkarikás bajnok részvételével koszorúzással egybekötött ünnepségen emlékeztek meg csütörtökön az Olimpia Világnapjáról.

Számos ötkarikás bajnok részvételével koszorúzással egybekötött ünnepségen emlékeztek meg csütörtökön az Olimpia Világnapjáról.

 

A budapesti Széchenyi rakparton található Olimpiai Parkban Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke tartott ünnepi beszédet, amelyben megemlékezett az eddigi olimpiákon érmet nyert sportolókról: nyári és téli olimpiai játékokon összesen 160-szor csendült fel eddig a magyar himnusz, 144 ezüstérmet akasztottak sportolóink nyakába, és 164 bronzérmes honfitársunk állhatott a dobogó harmadik fokára.A megemlékezésen megjelent Balogh Gábor miniszterelnöki tanácsadó, Bardóczy Gábor, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportszakmai Főosztályának vezetője, Puskás András, Budapest V. kerület Belváros-Lipótváros alpolgármestere, Molnár Zoltán, a MOB főtitkára, és számos olimpiai bajnok is. A Magyar Labdarúgó Szövetség nevében Dunai Antal, az 1968-as olimpia aranyérmese vett részt a koszorúzással egybekötött megemlékezésen.

Kedvelj minket a Facebookon!

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41