Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

U13, tornaértékelés: Gallini World Cup (Pordenone)

Archivum szakosztály 2017-04-21 Megtekintések száma: 4461

Április 14-17 között a Gallini World Cupon vehettünk részt, aminek részvételi jogát a tavalyi év folyamán az UTE 2003-as korosztálya harcolta ki. A torna több korosztályban és sportágban is folyt, illetve rengeteg nemzet sportolói mérték össze tudásukat.

„A torna szervezettsége és színvonala nagyon magas volt, aminek nagyon örültem" – kezdte a beszámolót Körtvélyesi István, a gyerekek trénere. - "A játékosok minden mérkőzés előtt felnőtt profi játékosok módjára készülhettek. A fogadtatás és a mérkőzések „körítése” mindig igényesen megszervezett volt. Nagyon sok szurkoló kísért el minket, akik végig bíztatták csapatunkat, és plusz egy játékosként szerepeltek minden pályyára lépéskor.

A torna folyamán sokféle csapattal, stílussal találkoztunk, amire rapid módon reagálni kellett, illetve saját újpesti stílusunkat játszva próbáltunk érvényesülni -ami több mérkőzésen sikeres is volt. A csoportmérkőzések során egy olasz és egy holland csapattal találkoztunk. Az olasz csapatot 3:0-ás, a hollandot 4:2-es aránnyal tudtuk magunk mögé szorítani. A nyolc közé jutásért egy másik csoport elsőjével játszottunk. A mérkőzésen nagyon szépen fociztunk, de ellenfelünk sajnos jobban használta ki helyzeteit: így 2:1-es aránnyal ők jutottak tovább a legjobb 8 közé. 

Ez az eredmény kicsit megfogta játékosainkat, de a beszélgetés és a szokásos olasz ebéd, a „paradicsomos gnocchi” után átlendültek, és készültek a további erőpróbára. Egy újabb olasz csapat ellen léptünk pályára, a találkozón ellenfelünk bevetette a jól bevált „catenacciot”.  Ezt kreatív játékkal sikerült megbontanunk, és 2:1-es aránnyal túljutottunk ellenfelünkön. 

Az utolsó megmérettetés egy olasz 3. osztályú csapat ellen volt, akit a Partizán Belgrád tornagyőztes is szenvedve tudott csak legyőzni. Pordenone Calcio csapata ellen nagyon színvonalas volt a  találkozó. A játszmán ellenfelünk egyénileg, helyenként jobb teljesítménnyel tudott legyőzni minket, a tapasztalt iram és színvonal tanulságos volt mindenki számára. 

A torna végére 24 csapatból a 10. helyet szereztük meg. Úgy gondolom, mindenkinek hasznos volt a részvétel, és kellő nemzetközi tapasztalattal tudott szolgálni."

Csoport:

UTE Labdarúgó Akadémia 

Alphense Boys (Netherlands)

SAS Casarsa (Italy)

8 közé jutásért

ASD. Comunale Fontanafredda (Italy)

Helyezésért folyó mérkőzések

ASD. Ancona Udine (Italy)

Pordenone Calcio (Italy)

Résztvevő játékosok:

Urbán Benedek, Felföldi Tamás, Flamich Gergely, Zsáni Máté, Mizák Bence, Csontos Krisztián, Kovács Vince, Bánkuti Olivér, Baráth Zalán, Gál Barnabás, Takó Norbert, Gyuris Aurél, Horváth Krisztofer, Szalai Botond, Jakab Gergő, Adonyi Bercel, Nagy Domonkos, Baladik Levente, Udics Dominik, Rebendics József

Résztvevő edzők:

Körtvélyesi István, Polyák Attila, Ujj Tamás

 

UTE Labdarúgó Akadémia 

Kedvelj minket a Facebookon!

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41