Dátum: 2024 április 16. (kedd) | Csongor

hírek

hétvégi összefoglaló

Archivum szakosztály 2017-03-16 Megtekintések száma: 2946

Csapataink találkozóin végletek hétvégéjét láthattuk: két emberhátrányba kerülést az U15-ösök játszmáján; olyan ellenfet, aki 11 emberrel védekezett, mint az U17-es korosztályunknál; az U19-nek egy dicséretet érdemlő, kiváló riválisát, a Zalaegerszegszeget otthonában; és egy nagyarányú, 7-1-es visszavágó-győzelmet U16-os csapatunknál, az őszi ki-ki mérkőzés után.

U14. "A Kispest Honvéd csapata ellen jól kezdtük a mérkőzést, de sajnos egy pontrugásból már nagyon korán vezetést szerzett az ellenfél. A mérkőzésen a helyzeteinket, és több 100%-os ziccert hagytunk ki, ami később megbosszulta magát,  és végül nemhogy kiegyenlitettünk volna a szünet előtt, de egy szögletből újabb gólt kaptunk. A második félidőben is igen sok helyzetet alakítottunk ki, de ezek mind kimaradtak, s végül csak a meccs végén sikerült, egy szépitő góllal, 2:1-re módosítani az eredményt.

A hétvégén a Debrecennel játszunk visszavágót, akiktől legutóbb kikaptunk, és akik másodikak az U14-es bajnokságban. Ez már így is erőpróbának számít, mindemelett a legutóbbi két bajnokit elbuktuk, úgyhogy nagyon motiváltak vagyunk, és szeretnénk nyerni! Mindent meg fogunk tenni a győzelemért! Hajrá UTE!!" Szűcs Áron játékos, Honvéd MFA - UTE: 2-1.

U15. "Két kiállítás, egy büntető, meg egy lassú labda volt a főszereplő és a főbb jelenetek az U15-ös gárda mérkőzésén. “Nem játszottunk jól a fizikálisan erős Honvéd ellen! Lassúak voltak a védekezésből támadásba való átmeneteink, rossz volt a visszatámadásunk!

Az viszont jó, és talán ezzel kellett volna kezdenem, hogy kettős emberelőnyben nem tudott az ellenfél mit kezdeni velünkGyorsabb, türelmesebb, szervezettebb játékot fogunk játszani a következő mérkőzéseken!" Gál Csaba, Honvéd MFA - UTE: 0-3. (0-0)

U16. "Gratulálok valamennyi játékosomnak a mai teljesítményükhöz. Mind védekezésben, mind támadásban jól játszottak, szép támadásokat vezettek, melyek nagy részét értékesíteni is tudták. Csak így tovább!” Szél József, UTE - ZTE LA: 7-1.

U17. "A mérkőzést jó iramban kezdtük, egyértelműen domináltuk az első félidőt, de sajnos komolyabb helyzetig, lehetőségig nem jutottunk el. A zalaegerszegieknek egyetlen lehetősége adódott, amiből egy szögletet követően gólt kaptunk" – mondta Csikós Levente.

Az ellenfelünk gyakorlatilag 11 emberrel a labda mögött védekezett, ezért csak gyors, kevés-érintős játékkal lehetett megtalálni a mélységi passzokat. Kialakított helyzeteinket nem sikerült gólra váltanunk" - folytatta Dinnyés Olivér. "A mérkőzés folyamán szinte végig egykapuztunk, mégis, egy szögletet követően ők szereztek vezetést az első félidő végén.”

“A második félidőt nem kezdtük jól, sajnos egy kontratámadásból ismét betalált az ellenfelünk. Ezután azonban elkezdtünk ismét olyan jól játszani, mint az első félidő elején, és sikerült is gólt szereznünk" - folytatta a mérkőzés-értékelőt Levente. "Felpörögtünk, de az ellenfél annyira betömörült a saját kapuja elé, hogy sajnos több gólt már nem tudtunk lőni. Összességében, a vereség ellenére, úgy gondolom, hogy jól játszottunk, éppen ezért vagyok és vagyunk igazán csalódottak.”

Az eredménytől függetlenül mi végig próbáltunk a filozófiánk szerint játszani; gyors, kevés-érintős passzokkal. A lehetőségeink többségét még mindig nem sikerült kihasználni, így a végeredmény az ellenfél számára kedvezett, még ha ez nem is tükrözi a mérkőzés játékképét. A Paks elleni meccsen csak a győzelem az elfogadható, nem hibázhatunk többet" - zárta a beszámolót Dinnyés Olivér. UTE - ZTE LA: 1-2.

U18.  "A mérkőzést végig irányítottuk, nagy százalékban az ellenfél térfelén zajlott a játék. Szép támadásokat vezettünk, és szép gólokat lőttünk. Megérdemelten nyertünk. Gratulálok a játékosoknak!" Cseh András UTE- ESMTK: 4-1. ( 3-1)

U19. "Két ellentétes félidőt produkáltunk a ZTE elleni találkozón. Az első játékrészben hamar kétgólos hátrányba kerültünk, abszolút a zalaegerszegiek uralták a játékot. Kimondottan tetszetősen és jól fociztak, és azt gondolom, ebben a bajnokságban még nem láttam csapatot ilyen jól játszani! A második félidőben azonban átvettük az irányítást. Türelmesen birtokoltuk a labdát, nagy nyomást helyeztünk az ellenfélre, és ennek meg is lett az eredménye, hiszen végül ki tudtunk egyenlíteni! Azt gondolom, egy focizni akaró csapat ellen igazságos eredmény született." Gáncsos András, ZTE LA – UTE: 2-2. (2-0)

 

UTE Labdarúgó Akadémia 

Kedvelj minket a Facebookon!

Képek

VIII. UTE Budapest Kupa 16' című gallériából ízelítő

Videó

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41