Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Bognár István látványos gólt lőtt a Bp. Honvéd ellen

Archivum szakosztály 2011-07-20 Megtekintések száma: 2904

Az U21-es válogatottban hét újpesti lépett pályára a felkészülési meccsen.Az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U21-es csapat újabb, két napos edzőtáborozáson van túl, a Róth Antal vezette szakmai stáb a Bp. Honvéd elleni keddi találkozón ismét bizonyítási lehetőséget adott néhány olyan játékosnak, aki eddig kevesebb alkalommal kapott meghívót az együttesbe.

Az U21-es válogatottban hét újpesti lépett pályára a felkészülési meccsen.Az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U21-es csapat újabb, két napos edzőtáborozáson van túl, a Róth Antal vezette szakmai stáb a Bp. Honvéd elleni keddi találkozón ismét bizonyítási lehetőséget adott néhány olyan játékosnak, aki eddig kevesebb alkalommal kapott meghívót az együttesbe.

 

U21-es válogatott–Bp. Honvéd1-2 (0-0)
Felkészülési mérkőzés, Telki, 100 néző
 
Bp. Honvéd: Sánta – Baráth, Debreceni, Bjelkenovics (Ivancsics, 74.), Hidi – Danilo, Akassou (Tchami, 74.), Ivancsics (Nagy Armand, 55.), Tchami (Czár, 63.) – Szekulics, Ekulajevs (Vernes, 40.)
U21-es válogatott:
1. félidő: Kovácsik Á. – Margitics, Fodor F., Kálnoki-Kis, Katona M. – Bódi Á., Tajthy, Egerszegi, Balogh B. – Lázár B., Simon A.
2. félidő: Gőcze – Polényi G., Szeleczky, Ludánszki, Devecseri – Simon K., Üveges, Iszlai, Haraszti Zs. – Bognár I., Beliczky
Gólszerzők: Danilo (49., 62.), Ill. Bognár I. (53.)
Az első félidőben mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de gól nem született a szünetig. Az első bő húsz percben a válogatott dominált, ekkor Lázár Bence 13 méteres lövése, majd Simon András helyzete jelentett veszélyt a Honvéd kapujára. A félidő második felében a kispesti gárda alakított ki veszélyesebb szituációkat, Danilo egy szögletből a keresztlécet is eltalálta.
A szünetben teljes sorcserét hajtott végre Róth Antal. Ez a játékrész a válogatott helyzetével kezdődött, de Haraszti Zsolt 16 méteres lövését hárította a Honvéd nagyszerűen kifutó kapusa. A 49. percben vezetéshez jutott a Honvéd: Danilo lépett ki egy pontos átadással, majd passzolt magabiztosan a kapuba. Az 54. percben Bognár István látványos góllal egyenlített: 20 méterről bombázott a bal felső sarokba. A találkozót – amelyet a helyszínen nézett meg Egervári Sándor szövetségi kapitány is – végül a Honvéd nyerte meg, egy szabadrúgás után Danilo állította be a 2-1-es végeredményt.
Róth Antal:
– Vegyes kép alakult ki bennem a mai mérkőzésen, hiszen volt néhány jó egyéni teljesítményünk, és mint korábban is hangsúlyoztam, ezúttal az új játékosok kipróbálása, feltérképezése volt az elsődleges célunk. Annak nem örülök, hogy képtelenek voltunk egyenletes ritmusban végigjátszani a mérkőzést, és annak sem, hogy zömmel rögzített szituációk után alakultak ki lehetőségek a kapunk előtt. Bognár István találata külön is kiemelhető, hiszen igazán nagy góllal egyenlített. Remélem, hogy a korábban jó teljesítményt nyújtó, és a pályafutásuk során már magasabb szintre elérő futballisták a fontosabb meccseken is hozni tudják majd a tőlük elvárt színvonalat. Örülök, hogy egy jó erőkből álló Honvéd állt ki ellenünk, ellenfelünknél korábbi korosztályos válogatottak, és minőségi légiósok is pályára léptek, a mérkőzés nagyban segítette a felkészülésünket.
A mérkőzést a helyszínen megtekintette vezetőedzőnk, Mészöly Géza is:
– Nagyon hasznos volt ez a mérkőzés a játékosok számára és nekem is. Sok mindennel elégedett voltam, ugyanakkor sok mindennel egyáltalán nem. Bár ezek a srácok két napot nem Újpesten készültek, a mai teljesítményük befolyásolja a hétvégi, Győr elleni kerettagságukat is.

Kedvelj minket a Facebookon!

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41