Dátum: 2021 november 30. (kedd) | András, Andor

hírek

Banai Dáviddal cseh tornára utazott az U18-as válogatott

Archivum szakosztály 2011-08-22 Megtekintések száma: 2624

A Bene Ferenc vezette korosztályos válogatott három mérkőzést játszik a héten. Az U18-as együttes hétfőn délelőtt indult el Csehországba, hogy részt vegyen az 1976-os Európa-bajnok csehszlovák válogatott szövetségi kapitányáról elnevezett Vaclav Jezek ifjúsági emléktornán. A hatcsapatos viadalon a mieink a török és a szlovák korosztályos csapattal kerültek egy csoportba, előbbivel kedden, utóbbival szerdán mérkőzünk meg, míg a másik hármasban a francia, az ukrán és a házigazda cseh együttes játszik körmérkőzéseket. A csoportmeccsek után szombaton a helyosztókra kerül sor, az első helyezettek az aranyéremért, a második helyezettek a bronzért, a harmadikak az 5. helyért lépnek pályára.

A Bene Ferenc vezette korosztályos válogatott három mérkőzést játszik a héten.
Az U18-as együttes hétfőn délelőtt indult el Csehországba, hogy részt vegyen az 1976-os Európa-bajnok csehszlovák válogatott szövetségi kapitányáról elnevezett Vaclav Jezek ifjúsági emléktornán. A hatcsapatos viadalon a mieink a török és a szlovák korosztályos csapattal kerültek egy csoportba, előbbivel kedden, utóbbival szerdán mérkőzünk meg, míg a másik hármasban a francia, az ukrán és a házigazda cseh együttes játszik körmérkőzéseket. A csoportmeccsek után szombaton a helyosztókra kerül sor, az első helyezettek az aranyéremért, a második helyezettek a bronzért, a harmadikak az 5. helyért lépnek pályára.

 

- Európai viszonylatban élcsapatokkal játszunk a tornán, ez lehetőséget ad arra, hogy a ránk váró három mérkőzésen lemérjük, hol a helyünk az európai futballban - mondta az mlsz.hu-nak Bene Ferenc. - Az U18-as korosztálynak egy év áll rendelkezésére, hogy felkészüljön a jövő évi tétmérkőzésekre, ez idő alatt igyekszünk minél több játékosnak lehetőséget adni, hogy kiderüljön, kik a legalkalmasabbak a nemzetközi szereplésre a harminc-negyven fős bő keretünkből. Ennek megfelelően nem elsősorban az elért eredmény a legfontosabb a tornán, hanem az, hogy fontos tapasztalatokat szerezzünk, amelyek a hosszabb távú terveink elérését segíthetik.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Banai Dávid (Újpest)
Nagy Gergő (Győri ETO)

Védők:

Eperjesi Gábor (DVTK)
Zsirai Martin (Haladás)
Zámbó Dániel (MTK)
Szilvási Péter (Budapest Honvéd)
Csorníj Áron (Budapest Honvéd)
Hangya Szilveszter (MTK Budapest)

Középpályások:
Kelemen Márk (Győri ETO)
Nagy Erik (Kozármisleny)
Pintér András (MTK Budapest)
Lőrinczy Attila (Budapest Honvéd)
Illés Dávid (Győri ETO)

Támadók:

Huller Ádám (MTK Budapest)
Nowothny Soma (Veszprém)
Bolyki Andor (FC Hallescher)
Barcsay Márk (Felcsút)
Bese Barnabás (MTK Budapest)

A magyar válogatott programja:

Kedd, Znojmo, 17.00:
Magyarország-Törökország

Szerda, Moravsky Krumlov, 17.00
Magyarország-Szlovákia

Szombat: helyosztók

Kedvelj minket a Facebookon!

Képek

Kölyökliga 2. forduló - 2016-10-02 című gallériából ízelítő

Videó

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41