Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Barczi Dávid: Oda kellett állnom újra!

Archivum szakosztály 2011-10-28 Megtekintések száma: 2761

Létezik egy mondás,miszerint büntetőt nem lehet jól védeni,csak rosszul rúgni.Minden játékos önmagát okolja,ha egy mérkőzés sorsdöntő pillanatában kihagy egy ilyen lehetőséget.Nemrég az UTE kapusairól írtunk cikket,melyben kitértünk a büntetőkre is,lássuk most az érem másik oldalát...Saját nevelésű játékosunkkal,Barczi Dáviddal a Hajrálilák.hu készített interjút.A cikkből kiderül,hogyan lehet túllépni egy kihagyott büntetőn és legyőzve félelmeinket újra megpróbálni bizonyítani... .


Létezik egy mondás,miszerint büntetőt nem lehet jól védeni,csak rosszul rúgni.Minden játékos önmagát okolja,ha egy mérkőzés sorsdöntő pillanatában kihagy egy ilyen lehetőséget.Nemrég az UTE kapusairól írtunk cikket,melyben kitértünk a büntetőkre is,lássuk most az érem másik oldalát...Saját nevelésű játékosunkkal,Barczi Dáviddal a Hajrálilák.hu készített interjút.A cikkből kiderül,hogyan lehet túllépni egy kihagyott büntetőn és legyőzve félelmeinket újra megpróbálni bizonyítani...
.

 

A szigetszentmiklósi összecsapást követően Barczi Dávidot kérdezte a HajráLilák.hu, aki szerint a teljesítményűkre teljes egészében sem a műfüves pálya, sem a sok hiányzó nem ad felmentést, a siker azonban erőt kell adjon a folytatáshoz. A hosszabbításban tizenegyest hibázó játékos arról is beszélt, milyen gondolatokkal állt ismét a labda mögé a büntető-párbaj során.

- Nehéz a mögöttünk hagyott találkozót összefoglalni, mégis erre kérnélek.

- Tény, hogy nem volt egyszerű kaland… Nem szoktunk műfüvön játszani és ez meg is látszódott a mérkőzésen. Ez a pálya nem a mi közegünk, de ettől még mehetett volna jobban is, elkerülhető lett volna ez a 120 perc. Megnehezítettük a dolgunkat, amiért én is megtettem mindent, főleg a kihagyott tizenegyesemmel… ám most csak az érdekel, hogy továbbjutottunk.

- Tegyük hozzá, hogy ha 2-1-nél nem sikerül egyenlítened, akkor hosszabbítás sincs… így, hogy továbbjutottunk bocsánatos bűn a kihagyott büntető, főleg, hogy a szétlövésnél aztán bevágtad a sajátod.

- Nem tudtam volna jól érezni magam, ha nem álltam volna oda újra. Hiszek magamban annyira, hogy egy tizenegyest azért csak be tudok még lőni, akkor is, ha hónapok óta a hullámvasúton ülünk… Úgy voltam vele, hogy csak azért sem fogok megrémülni attól, hogy a százvalahanyadik percben kihagytam egyet - odaállok és belövöm, ha más nem, azért, hogy nyugodtan alhassak ma este. Sikerült.

- Gondolom szombaton este ez nem annyira nem jött össze… A Derbin mutatott teljesítmény, és maga a három nullás vereség elég sok szurkolóban komoly nyomot hagyott, nektek sikerült már kiheverni?

- Tovább kellet volna lépnünk, de ez nyílván nem ilyen egyszerű. Ha maga a mai meccs nem is, de a továbbjutás ténye némi gyógyír lehet talán.

Kedvelj minket a Facebookon!

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41