Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Egygólos vereség a Femina ellen

Archivum szakosztály 2014-11-10 Megtekintések száma: 2171

1.FC.FEMINA–UTE 1–0 (1–0)
JET SOL LIGA, 8. forduló
Budai II László Stadion (REAC pálya)

Femina: Molnár – Gyöngyösi, Szeitl, Beke, Lengyel – Görög, Horváth, Bernhardt B. (Laky – 80.), Balogh H. – Bernhardt B. (Tasnádi – 89.), Folk (Török – 50.)
UTE: Bíró – Olasz (Gálik – 82.), Durkó, Mátyás, Nagy Sz. – Kiss K., Nagy B., Kiss F., Várkonyi – Mogyorósi, Szabó (Bukor – 82.)
Gólszerző: Balogh (14.)
Sárga lap:
Lengyel (29.), Bernhardt B. (37.), Laky (90.) ill. Durkó (14.), Nagy B. (26.), Olasz (36.)

Kellemes, őszies időben kezdődött a találkozó, mely leginkább azért volt fontos a hazaiaknak, hogy a pályán is megszerezzék első sikerüket, ám az Újpest nem adta könnyen magát, és mezőnyben ugyan többet birtokolta a labdát, de a kapura leginkább csak átlövésből voltak veszélyesek Oroszi Sándor tanítványai, míg a hazaiak igyekeztek a lehető leggyorsabban Bíró kapuja elé érkezni. Az első percek a hazaiakról szóltak, rögvest az elején majdnem büntették Bíró Barbara hibáját, aki rosszul passzolt ki mezőnybe egy labdát, Bernhardt Bernadett pedig fölé lőtt. Majd sokáig semmi, mígnem egy hazai szabadrúgást Görög Zsófia lőtt alig mellé, egy percre rá megszületett a vezetés. Horváth hozta fel a labdát, amely valahogyan a kapu elé került, Balogh Henrietta – számára szokatlan poszton futballozott – a léc alá vágta a játékszert. Kívülről nem lehetett megítélni, hogy les volt-e vagy sem, mindenesetre a játékvezető megadta a gólt. A lilák játéka is megélénkült, Várkonyi Orsolya húsz méteres veszélyesen csapódó emelése Molnár kezében kötött ki. A játékvezetésről csak annyit, érdekes felfogásban dirigálta a meccset a spori, az első félidőben nem kevesebb, mint öt sárgát osztott ki, ám sokszor indokolatlannak látszó esetekben. Máskor pedig megelégedett a síppal. A vendégek leginkább rögzített helyzetek után tudtak veszélyt teremteni Molnár kapuja előtt, de a gól csak nem akart összejönni. Fordulás után az liláké volt az első lehetőség, Várkonyi ívelt rá a félpályáról, csemege volt Molnárnak. Nem sokkal később pedig elveszítette egyik csatárát Herczku István. Folk Zsuzsanna egy rossz mozdulat következtében a lábszárához kapott, és fájdalmas arccal maradt a gyepen. Ezután már alig-alig láthattunk helyzetet, de vitatott szituációk így is akadtak. Előbb Szeitl Szilvia került helyzetbe, Bíró bravúrral védett, de a kipattanóra gyorsan reagáló védőt akadályozta a kapus, büntetőgyanús megmozdulás volt, majd a másik oldalon Mátyás esett el a tizenhatoson belül, szintén nem magától. A legnagyobb izgalmak a hajrára maradtak, ugyanis Olasz Laurát hátulról a kelleténél kicsit erősebben találta el Török, a lilák védője az előzetes diagnózis szerint kisebb agyrázkódással megúszta, így is karban kellett levinni. A végén még egy Várkonyi léc és egy Balogh helyzet maradt, az eredmény már nem változott. A mérkőzés után joggal volt elégedetlen Oroszi Sándor, de nem elsősorban csapatával, hanem három ember teljesítményével, míg Herczku István reményei szerint végre elhiszik tanítványai, hogy tudnak nyerni.

(forrás: www.fociklub.hu)

Kedvelj minket a Facebookon!

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41