Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Hétvégi összefoglaló

Archivum szakosztály 2017-02-28 Megtekintések száma: 3325

A első tavaszi forduló hazai mérkőzései felettébb izgalmasra sikerültek:  az U17 csak a 70. percben rúgta első gólját, a 2-0-ra menő békéscsabaiak ellen. Az U16 sem adta alább: ők a 72. percben kezdték megemelni a nézők pulzusszámát,  amikor ellenállhatatlan ostromba kezdtek, hogy támadásaikkal behozzák az ellenféllel szembeni 3-0-ás hátrányukat. A Megyeri úton a Stadionból kihallatszó skandálás adta az iramhoz az ütemet. 

A tabellán változatlan maradt az együttesek sora. A mieink közül az U14 és az U16 is a biztos harmadik helyen tanyáznak, míg az U17 a negyedik helyről várja a következő erőpróbát.

U14. "Nagyon higgadtan és türelmesen indultunk neki az első bajnokinak. Hamar kezünkbe vettük az irányítást: már a 10. percben vezetést szereztünk egy büntetőből. Ez túlságosan megnyugtatott minket, és elkényelmesedtünk. 

Az első félidő rákövetkező periódusában ellenfelünk egyre jobban játszott és egyre több lehetőséget alakított ki, majd egy büntetőből egyenlített is. Ezt követően pedig már a vezetést is átvették. A félidőben nagyon mérgesen vonultunk az öltözőbe. Átbeszéltük a hibákat. Megpróbáltam kizökkenteni a srácokat a komfortzónájukból. A második félidőben  eszméletlen energiákat mozgósítottunk a győzelem megszerzése érdekében.

40 perc alatt 20 helyzetet sikerült kialakítani, aminek 3 gól lett az eredménye, hátul pedig egyszer sem hibáztunk. Így a mérkőzést sikerült megnyerni 4:2 arányban a szegedi csapat ellen, akik tavaly óta rengeteget fejlődtek. Gratulálok a fiainknak a 2. félidőhöz! Ez férfimunka volt! Az első játékrészből pedig tanulnunk kell, hogy ez ne ismétlődhessen meg még egyszer." Polyák Attila. L-IT-SZEAC - UTE: 2-4.

U15. “Az első 10 percet leszámítva mi domináltunk a pályán, a mérkőzés nagy részében labdabirtoklasi fölényben játszottunk. Egy jól védekező Szegeddel találtuk szembe magunkat. Nehezen lehetett megbontani az ellenfelet, de párszor sikerült! Védekezésben nagyon szervezettek voltunk, csak pontrúgásokból veszélyeztetett az ellenfél. Amit kértem a srácoktól, azt mindenki megpróbálta maximálisan teljesíteni." Gál Csaba. Szeged - UTE: L-IT-SZEAC 0-0.

U16. "Először is gratulálok a csapatomnak, mert nem mindennapi tettet hajtottak végre azzal, hogy 0-3-ról sikerült közel 20 perc alatt kiegyenlíteni. Ilyet nagyon kevesen tudnak megvalósítani. Amit viszont ezen felül megmutatott a mérkőzés, hogy még nagyon messze vagyunk az őszi teljesítményünktől. Főleg az átmenetek területén kell rengeteget fejlődni, ezt pedig csak az edzéseken való nagyobb odafigyeléssel, fejlődni akarással lehet elérni! Bízom a játékosaimban, és hiszem, hogy ők ennél sokkal többre is képesek!" Szél József. UTE - Békéscsaba: LA 3-3.

U17. "Egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Azt gondolom, egy jó Békéscsabát sikerült megverni hazai pályán. A játékkal nem voltam megelégedve, viszont 2-0 hátrányból fordítottunk, ami nagyon örömteli számomra. Az első tavaszi fordulóra sok lett a sérültünk, és hiányzóink is voltak, de a helyettük belépő játékosok remekül pótolták őket. Ezért is volt nehéz, de ugyanakkor bravúros a győzelem. Megyünk tovább, a következő ellenfelünk a Grosics Akadémia! Simek Péter. UTE - Békéscsaba LA: 3-2.

U18. "A hozzáállással és a játékkal nem volt probléma, mi birtokoltuk többet a labdát, és irányítottuk a játékot. Sok helyzetet alakítottunk ki, de a támadás-befejezéseket elrontottuk, ezen mindenféleképpen javítanunk kell!" Cseh András. UTE - Gyöngyösi AK: 0-0.

U19. "A tabella elején elhelyezkedő Békéscsabát vertük meg, 2-0-ra. A mérkőzés elejétől kezdve agresszívan letámadtak minket, aminek következtében a védelmük mögött nagyobb területek maradtak szabadon. Ezt kihasználtuk a mérkőzés elején, és így szereztünk gólokat. A békéscsabaiak folytatták az offenzívát. Nekünk viszont a félidő közepétől már nem sikerült pontosan megjátszani az üresen maradt területeket, így nem is tudtuk úgy birtokolni a labdát, ahogyan szerettük volna, és egy csapkodó játék alakult ki. A mérkőzés bizonyos periódusaiban az ellenfél felívelt labdákból, és az ezekből kialakult pontrúgásoknak köszönhetően nyomást tudott helyezni ránk. A masszív védekezésünknek köszönhetően azonban kapott gól nélkül abszolváltuk a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak!" Gáncsos András. Békéscsaba LA - UTE: 0-2.

 

UTE Labdarúgó Akadémia 

Kedvelj minket a Facebookon!

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41