Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

LAPSZEMLE - "Holdampf Gergő az Újpest FC játékosa!"

Archivum szakosztály 2014-07-11 Megtekintések száma: 2639

Csütörtökön aláírta szerződését klubunkhoz Holdampf Gergő!

A fiatal, magyar U20-as válogatott középpályás 1994. július 31-én született Sopronban. Utánpótlás-játékosként szülővárosában és Zalaegerszegen játszott, majd tehetségére Újpesten is felfigyeltek és 2012 nyarán a Megyeri útra igazolt.

Gergő rögtön meghatározó tagja lett az U19-es csapatnak, majd 2012 decemberében a DVTK elleni hazai Ligakupa-mérkőzésen első csapatunkban is bemutatkozott. A 19 esztendős labdarúgó ezt követően a német Chemnitz játékosa lett, az előző szezont pedig a ZTE első csapatánál töltötte, ahol 17 mérkőzésen egy gólt szerzett az NB II-ben.

„Az kisgyermekként sem volt kérdés, hogy labdarúgó szeretnék lenni, bár a családi hagyományok miatt akkor még nem gondoltam volna, hogy Újpesten leszek profi játékos" – mosolygott új igazolásunk a szerződés aláírása után. Két éve kerültem először a Megyeri útra, akkor Barnás József hívott egy Zalaegerszeg-Újpest meccs után, és meg kell mondjam, egy percig sem gondolkodtam azon, hogy jöjjek-e. Füle Antal és Mundi Viktor voltak az edzőim és a Ligakupában is bemutatkoztam, majd Németországba igazoltam, ahol bár nem töltöttem el sok időt, rengeteg tapasztalattal lettem gazdagabb. Most, hogy másfél év után ismét felmerült, hogy visszatérek a Megyeri útra, már annyit sem gondolkodtam, mint korábban, hatalmas lehetőség ez nekem, hogy Újpesten az első csapatban bizonyíthatok."

(fotó: ujpestfc.hu)

A 19 éves középső középpályás védekező és támadó szerepkörben is otthon érzi magát.

Az utánpótlás-csapatokban támadó középpályásként szerepeltem, de Zalaegerszegen és az U-válogatottnál védekezőbb szerepet kaptam. Mindegy melyik poszton számít rám a szakmai stáb, mindkét szerepkörben jól érzem magam. Természetesen az az első célom, hogy beverekedjem magam a csapatba, hosszútávon pedig meghatározó játékos szeretnék lenni Újpesten. Persze még rengeteget kell tanulnom és az első osztály komolyabb szintet képvisel, mint az NB II, de szeretném bizonyítani azt, hogy érdemes volt szerződtetni és azon leszek, hogy továbbra is számítsanak rám az U20-as válogatottnál is."

Holdampf Gergő csütörtökön már új csapattársaival edzett, szerződése a 2015/2016-os szezon végéig érvényes.  Sportigazgatónk, Kovács Zoltán szerint Gergő személyében karakteres játékos érkezett Újpestre.

Örülök, hogy egy tehetséges, magyar utánpótlás-válogatott játékossal erősödött a keret. Beszéltem Gergő korábbi edzőivel, valamint Pintér Attilával is, a szövetségi kapitány is nagyon jó véleménnyel volt róla – ő az U20-as összetartásokon dolgozott együtt új igazolásunkkal. Nebojsa Vignjevics is üdvözli az érkezését, ő is sok pozitívumot hallott Gergőről. Én is láttam már őt játszani, és a hallott pluszinformációk csak megerősítették azt, hogy nem csak egy jó játékossal, hanem egy jó karakterrel is gazdagodtunk."

(forrás: ujpestfc.hu)

Kedvelj minket a Facebookon!

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41