Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

U18 és U16:HLSZ mérkőzések a győriek ellen

Archivum szakosztály 2012-02-05 Megtekintések száma: 2268

Szerdán az NB II-es meccsen kívül más fontos mérkőzéseket is láthattunk.A Megyeri úton folytatódtak a HLSZ meccsek,ezek közül is az U18 és U16 csapatok játéka a vendég győriek ellen.A fjátékosok közül Árokszállási Zoltán és Lettner Lóránt,az 1:1-es döntetlenről pedig Juhász Péter –Magyar Kupa győztes,1972-ben év labdarúgója címet elnyert,Olimpiai ezüstérmes labdarúgó- az U18-as csapat jelenlegi edzője számolt be. „-A győri meccsből kiindulva egy kicsit átszerveztük a játékunkat,a biztonságra törekedtünk,ezért játszottunk egy külön szűrővel.Jól működött a támadó részünk,mert végül is egy lepattanó labdából kaptunk gólt.Az előre játékunkban is most több volt,mert volt 5-6 végig vitt támadásunk,amit nem tudtunk igazán befejezni.Elönzőztük a helyzeteket,tovább kellett volna passzolni,tovább vinni kicsit a játékot.A mérkőzés a célnak megfelelt,mert végül is egy nagyon jó erőnléti edzőmeccset játszottunk egy jó csapat ellen,ami egy edzésnél lényegesen többet ér."

Szerdán az NB II-es meccsen kívül más fontos mérkőzéseket is láthattunk.A Megyeri úton folytatódtak a HLSZ meccsek,ezek közül is az U18 és U16 csapatok játéka a vendég győriek ellen.A fjátékosok közül Árokszállási Zoltán és Lettner Lóránt,az 1:1-es döntetlenről pedig Juhász Péter –Magyar Kupa győztes,1972-ben év labdarúgója címet elnyert,Olimpiai ezüstérmes labdarúgó- az U18-as csapat jelenlegi edzője számolt be.

„-A győri meccsből kiindulva egy kicsit átszerveztük a játékunkat,a biztonságra törekedtünk,ezért játszottunk egy külön szűrővel.Jól működött a támadó részünk,mert végül is egy lepattanó labdából kaptunk gólt.Az előre játékunkban is most több volt,mert volt 5-6 végig vitt támadásunk,amit nem tudtunk igazán befejezni.Elönzőztük a helyzeteket,tovább kellett volna passzolni,tovább vinni kicsit a játékot.A mérkőzés a célnak megfelelt,mert végül is egy nagyon jó erőnléti edzőmeccset játszottunk egy jó csapat ellen,ami egy edzésnél lényegesen többet ér."

 

Árokszállási Zoltán a hétvégi mérkőzésen két gólt is lőtt,most is törekedett arra,hogy csapatával minél sikeresebb játékot tudjanak bemutatni.

„-A hétvégi mérkőzés előtt az edzőnk a labdabirtoklásra,a pontos passzokra és a szélek megjátszására hívta fel a figyelmet. Úgy gondolom,ezeket nagyjából sikerült véghez vinnünk. A csapatjáték az elején akadozott, de a közepe felé mindenki próbálta a maximumot nyújtani, így voltak egész szép megmozdulások is a mérkőzésen. Az edzőm azt kérte, hogy sokat mozogjak elől, legyek megjátszható és a védők előtt keresztbe mozogjak. A harmadik gólunkat így lőttem, persze ahhoz előtte egy nagyszerű kiugratást kellett kapjak. A helyzeteimet kihasználtam és amit az edzőm elvárt tőlem, azt elvégeztem, így elégedett vagyok a játékommal. A szerdai mérkőzésen viszont egy erősebb csapattal játszottunk, ezért ez a meccs nehezebb volt. Az elvárás hasonló volt, mint a hétvégi meccsen. Sokat tettünk a győzelemért, de ez sajnos most elmaradt. Összességében uraltuk a játékot és szép helyzeteket dolgoztunk ki, bár a vége felé inkább nekik adódott több helyzetük,a gól pedig elkerülhető lett volna. A mai játékommal nem vagyok teljesen megelégedve. Sikerült sok labdát elcsípnem a középpályán, de el is szórtam párat. Ezekre a jövőben igyekszem jobban odafigyelni.”

A lefújást követően rögtön kezdett az U16-os korosztály.Küzdelmes mérkőzésen Zordon Krisztián góljával 1:0-ás győzelem született,a mérkőzés legjobbjának pedig Lettner Lórántot választotta Blaumann János edző.Lóri megfogalmazta miben látta csapata erősségét,valamint kiemelte azon csapattársait,akiknek viszont ő tartotta kiemelkedőnek a játékát.

„-A mai meccsen a Győri ETO csapata ellen játszottunk. Kellett ez a mai győzelem ahhoz, hogy legyen még esélyünk továbbjutni ebből a „halál csoportból”! Ezen a meccsen sikerült érvényesítenünk pár dolgot, amit edzésen gyakoroltunk. Jól letolódtuk a területeket, így a győriek kevésbé találtak rést a védelmi falunkon. Agresszívan védekeztünk, harcosak voltunk és a labdaszerzés után törekedtünk a gyors indításokra, a kontratámadásokra. Viszont volt hiányérzetem is, kicsit keveset birtokoltuk a labdát a mérkőzésen. Talán ez volt az egyetlen negatívum,mert összességében elégedettek vagyunk a játékkal és az eredménnyel is. CSAPATKÉNT küzdöttünk!!Mindenképpen kiemelném a két belső védőnket: Balla Bálint és Csicsvári Milán kiemelkedő játékot nyújtottak hátul. A gólunk szerzője, Zordon Krisztián pedig hatalmas gólt ragasztott a bal felsőbe! Ezen a meccsen nem volt sok helyzet, az a csapat nyert, amelyik jobban értékesítette a helyzeteit. "

Kedvelj minket a Facebookon!

Képek

Kölyökliga U10-es korosztály-2015-10-17 című gallériából ízelítő

Videó

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41