Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Zámbó Sándor és Tóth András az utánpótlás futballisták technikai fejlesztésében segít

Archivum szakosztály 2013-09-21 Megtekintések száma: 2740

 

Zámbó Sándort a kilencszeres magyar bajnokot és MNK győztest kérdeztük terveiről, aki az első osztályban 410 bajnoki mérkőzésen szerepelt és 20 gólt szerzett.

Mióta focizol, és mit jelent neked a lila klub?

Már ifjúsági koromban is Dózsában játszottam, majd 1963-ben sikerült bemutatkoznom az első osztályban is. Innentől 17 éven keresztül lilában játszottam és itt értem el a legnagyobb sikereimet.

Meglátogattad a fiatalok edzéseit, mit látott a sokat tapasztalt szemed?

Megállapítható, hogy nagyon magas színvonalú edzések folynak, komoly fizikai, taktikai, technikai felkészítés zajlik, és rengeteg gyermek választotta a lila színt.

Mivel tudod te ezt a munkát segíteni?

Azt gondolom, hogy a technikai tudást mindig lehet még jobbá tenni úgy hogy az igazi, a játékost jellemző technikai kuriózum legyen. A ifjú futballisták egyedi adottságait fogom figyelni, és ehhez próbálok egy-egy igazi kunsztot adni, amit rengeteg gyakorlással 100%-os színvonalúra fejlesztünk, hogy azt bármikor tétmeccsen a legváratlanabb helyzetben is végre tudjon hajtani.

Tóth András a 17 szeres magyar válogatott játékost az Újpesti Dózsa örökös bajnokát is arról kérdeztük, milyen elképzelésekkel lát neki ehhez a munkához.

Miben szeretnéd segíteni az ifjú labdarúgókat, hogy később a legkiválóbb felnőtt játékossá váljanak?

Azt gondolom, hogy mindenkinek azt a tudást kell a legjobban átadnia, ami a leginkább a sajátja, ami a jellemzője volt pályafutásának. A 10-12 éves gyerekek rúgótechnikáját gömbérzékét próbálom a legnagasabb színvonalra fejleszteni, mert ezek a képességek alapvetően meghatározzák egy játékos karrierjét.

Újpest életed meghatározója volt, és életed meghatározója ma is. Ezt is át lehet adni a fiataloknak?

A tradíció tisztelete és továbbvitele, a lokálpatriotizmus nemes eszmék, amit itt Újpesten a focin keresztül a legkönnyebb megmutatni és átadni. Kollégámmal figyeljük a meccseket, megpróbáljuk kiszúrni a tehetségeket, hogy ezek után felvértezzük őket a technikai tudással, és megmutatjuk nekik mit is jelent újpestinek lenni, mit jelent lia-fehérben játszani. Biztos, hogy nem lesz mindenkiből válogatott játékos de ha korosztályonként 2-3 tehetséget megtalálunk és kinevelünk, már nem dolgoztunk hiába, mert ezek közül biztos, hogy néhányan a nagycsapatot fogják erősíteni, hogy az régi fényében pompázzon.

Köszönöm a beszélgetést Zámbó Sándornak és Tóth Andrásnak és nagyon sok sikert kívánunk a munkájukhoz.

HAJRÁ LILÁK!

Kedvelj minket a Facebookon!

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41