Dátum: 2025 szeptember 12. (péntek) | Mária

Hír Archívum

SportVitalitás előadáson járt az UTE

Archivum2012-11-27

Tegnap este egy nagyon fontos és hasznos témakörből hallhattunk előadást.A MOB szervezésében a SportVitalitás fölhívta figyelmünket arra,hogy mekkora hangsúlyt kell fektetnünk a sportolók megfelelőtáplálkozására,ha szeretnénk,hogy gyermekeink sikereket érhessenek el. A SportVitalitás szakértői csapatának célja, hogy egy teljes táplálási koncepciót, felmérést és tanácsadást biztosítsunk a partnereink Sportegyesületek, Szövetségek és Játékosok felé, így segítve a sportolók fejlesztését, fejlődését, táplálkozását és mindezek nyomon követését.A SportVitalitás dietetikusokból, élsportolókból álló szakértői csapata az élsportolók felkészülését támogatja személyre szabott táplálkozási tanácsadással, étrend tervezéssel és professzionális sporttápszerekkel.Amióta sport, testedzés létezik, azóta keresik edzők és sportolók a választ: hogyan lehetnének eredményesebbek? Ma már tudjuk azt is, hogy a helyes táplálkozás kialakítása is sokszorosan megtérülő befektetés lehet. Téves azt gondolni, hogy enni mindenki tud. A sport, mint fizikai aktivitás meghatározza az életmódot és ezen belül a táplálkozást is. A helyes, kiegyensúlyozott táplálék bevitel a versenyzők számára és a szabadidő sportolóknak is nélkülözhetetlen. A sporttáplálkozás elsősorban egészséges táplálkozás, mely az egyes sportágak által támasztott sajátosságokkal egészül ki. Az élsportolók táplálkozása sportáganként, célfeladatonként, a felkészülési periódust tekintve rendkívül bonyolult, összetett kérdés. Látszólag kis különbségek is befolyásolhatják a teljesítményt.A sportoló a helyes táplálkozás biztosításával az edzéseken felhalmozott tudását tudja még inkább érvényesíteni, ellenállóbbá teheti szervezetét bizonyos betegségekkel szemben és sérülések, betegségek esetén rövidítheti a regenerációhoz szükséges időt.A táplálkozásban elkövetett hibák csökkentik a teljesítőképességet.Ezért fokozottan figyeljünk oda a helyes étrend kialakítására, az étkezések összetételére, az alapanyagok megválogatására, a szervezetbe juttatott élelmiszerek mennyiségére és minőségére. Az eseményről készült fotókat itt találod. A cikk teljes elolvasásához kattints tovább!

Kedvelj minket a Facebookon!

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41